Mini wykład Dr. n. med. Beata Dethloff

Home Mini wykład Dr. n. med. Beata Dethloff

Dr. n. med. Beata Dethloff

“Dieta uniwersalna dla wszystkich, czy dieta spersonalizowana wg Genodiet iGenesis”

doktor nauk medycznych i specjalista w zakresie chorób wewnętrznych II stopnia. Absolwentka Międzynarodowej Szkoły Medycyny Przeciwstarzeniowej prowadzonej przez światowej sławy doktora Tierrego Hertoghe’a oraz Międzynarodowego Centrum Kształcenia Medycyny Anti Aging pod kierownictwem dr Barbary Walkiewicz Cyrańskiej . Twórczyni marki nowoczesnych klinik medycyny estetycznej i anti aging Dr Beata Dethloff, które oferują holistyczną opiekę nad pacjentami

DF Medica Polska to jedna z pierwszych firm na polskim rynku, która rozpowszechniła badania genetyczne w kontekście diety, prawidłowego żywienia oraz profilaktyki chorób dietozależnych.

Jest pionierem badań nutrigenetycznych w Polsce i Europie z ponad 15-letnim  doświadczeniem w dziedzinie nutrigenetyki. W Polsce przebadała już ponad 5000 pacjentów. Współpracuje z renomowanymi ośrodkami naukowymi, takimi jak laboratorium uniwersyteckie Genomix4Life w Salerno, konsorcjum naukowo- badawcze Sannio-Tech oraz Uniwersytet Jagielloński w Krakowie. Wysoki poziom merytoryczny badań gwarantuje Międzynarodowa Rada Naukowa z prof. Giovanni Scapagninim na czele. Oferuje najbardziej zaawansowane w Polsce badanie nutrigenetyczne – Genodiet iGenesis, które analizuje ponad 230 polimorfizmów genetycznych oraz ich wzajemne korelacje, które wpływają na procesy odżywiania oraz predyspozycję do chorób dietozależnych. Największym atutem jest jednak kompleksowa opieka dietetyczno-lekarska nad pacjentami w zakresie profilaktyki schorzeń przewlekłych.

Na III Kongresie Medycyny Integralnej Dr n med. Beata Dethloff – członek Rady Naukowej DF Medica zaprezentuje wykład pt: „Dieta uniwersalna dla wszystkich, czy dieta spersonalizowana wg Genodiet iGenesis, w którym opowie o nowoczesnych narzędziach indywidualizacji diety w prewencji i leczeniu chorób przewlekłych.

O wykładzie

Dieta uniwersalna dla wszystkich, czy dieta spersonalizowana wg Genodiet iGenesis.

Na III Kongresie Medycyny Integralnej dr n. med. Beata Dethloff – członek Rady Naukowej DF Medica prezentuje wykład pt: „Dieta uniwersalna dla wszystkich, czy dieta spersonalizowana wg Genodiet iGenesis” w którym opowiada o nowoczesnych narzędziach indywidualizacji diety w prewencji i leczeniu chorób przewlekłych.